ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Παναγιωτης Κ. ΙΩΑΝΝΟΥ

Γεννήθηκε 6/4/1955 και έχει μεγαλώσει στην Πεύκη, είναι παντρεμένος με την Μαρία Ιωάννου δασκάλα και έχει 4 παιδιά. (τον Κωνσταντίνο 41 χρόνων απόφοιτο οικονομικού πανεπιστημίου στις USA έχει ένα αγοράκι , τον Βασίλη 39 χρόνων απόφοιτο οικονομικού πανεπιστημίου στις USA παντρεμένος με την Colette, έχουν ένα αγοράκι, είναι υψηλόβαθμο στέλεχος με αντικείμενο τα ξενοδοχεία στο Σικάγο, τον Παναγιώτη Α΄31 χρόνων απόφοιτο της σχολής Ευέλπιδων, σημερινός Λοχαγός και την Αννα 26 χρόνων πανεπιστήμιο της Πάτρας στην επιστήμη υλικών για το διδακτορικό της).

Αποφοίτησε από τη Σιβιτανίδειο Σχολή μηχανικός ηλεκτρονικός , τίτλους σπουδών Marketing, Management και μέχρι το 2003 ασχολήθηκε με το εμπόριο στερεοφωνικών συστημάτων και συναγερμών, ιδιοκτήτης για 20 χρόνια αλυσίδας καταστημάτων. Το 2004 ασχολήθηκε στον ασφαλιστικό τομέα και τελευταία ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Εδώ και 7 χρόνια είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.

Είναι από τα αισιόδοξα εκείνα κύτταρα του ελληνισμού που δικαιώθηκαν με μόχθο και χαμόγελο.

Διαθέτοντας ένα πλεόνασμα ενεργητικότητας και καθαρής σκέψης μπήκε από παιδάκι στο μεροκάματο ( ένα από τα φτωχότερα παιδία της Πεύκης ) πουλώντας λουλούδια στον δρόμο, κουβαλούσε βαλίτσες σε ξενοδοχείο και ταυτόχρονα διέθεσε τον εαυτό του σ ότι πίστευε πως πρόβαλε την ανθρωπιά της ζωή μας.

Ήταν για 20 χρόνια πρόσκοπος και ιδρυτής του 2ου συστήματος Αεροπροσκόπων Πεύκης. Από 18 χρονών ενεργός πολίτης, είχε λάβει έντονη δραστηριότητα στα γεγονότα του Πολυτεχνείου 1973 και φυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού στις 17 Νοέμβρη 1973 μέχρι και τον Φεβρουάριο 1974. Υπηρέτησε την θητεία για 24 μήνες στην Αεροπορία ενώ του χαρίστηκαν 10 μήνες από τον στρατό για την αντιστασιακή του δράση.

Έχει διατελέσει 12 χρόνια δημοτικός σύμβουλος ( από το 1982) στον Δήμο Πεύκης, όπου και ήταν υποψήφιος Δήμαρχος το 1990 ιδρύοντας το 1989 την κίνηση ¨Πεύκη 2000. Το 2014 ίδρυσε την παράταξη ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ 2020, ήταν Υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2019 κατέχει μέχρι σήμερα τη θέση Αντιδημάρχου στον Δήμο Λυκοβρυσης Πεύκης , έχει εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΑΠ και συμμετέχει στην επιτροπή Χωροταξίας Υποδομών και Δικτυών της ΚΕΔΕ ¨.

Ήταν ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού ΟΡΦΕΑΣ. Ήταν πρόεδρος για 15 χρόνια στην λέσχη Φίλων Metrolife- Φοίνιξ- Εμπορική. Το 1978 γίνεται Πρόεδρος του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Πεύκης και ιδρύει τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς.. Είναι εμπνευστής του “Φεστιβάλ παιδιού Πεύκης”. Έχει ενεργή δράση σε πολιτιστικούς συλλόγους, Ήταν για 20 χρόνια μέλος στην Διεθνή οργάνωση Lions, σήμερα μέλος παγκόσμιων φιλοσοφικών συλλόγων.

Πιστεύει στην έντονη ενεργή συμμετοχή του πολίτη και σύνθημα του είναι “Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν”.